05-10-05

 Mijn Willy

Ik krijg mijn twijfels over mijn Willy!

Neen, niet mijn losse medewerker daar onderaan maar Willy de zeventiger en immer vrijgezel gebleven buurman van de werf waar ik momenteel aan het werk ben. Twee weken geleden leerde ik hem kennen. Ik zat zoals gewoonlijk s’middags mijn boterhammen te eten in mijn bestelwagen met een boek in de hand, ditmaal “Filosofie Voor Dummies”. Ik had het gekocht, met een bon uit de krant, omdat ik wel eens wat meer wilde vernemen over filosofie. Ik was dus verdiept in een citaat van Plato toen hij plots zijn hoofd door het open raam binnenstak en zei “Ahaa!!! De innerlijke mens aan’t versterken! Zowel lichamelijk als geestelijk zie ik! En wat lees je, als ik zo nieuwsgierig mag zijn?” Hij viel haast achterover toen ik hem de titel voorlas. Ik zag hem denken “een bouwvakker die een boek leest onder de middag, en dan nog zó iets, in plaats van één of ander roddelblaadje!’ Hij was meteen vol enthousiasme! Hij zelf had zijn leven lang gestudeerd en zodanig veel interesse voor leerstof getoond dat hij nu in de herfst van zijn leven nog steeds vrijgezel was.

Na wat heen en weer gepraat over onze interesses, en over mijn kinderen, en dat de oudste net haar eerste dag “Hoge School Ergotherapie” achter de rug had zei hij me dat ik zijn alter ego was, sindsdien noem ik hem dus “Mijn Willy”. Hij beloofde mij een systeempje te bezorgen om op een efficiënte manier leerstof samen te vatten en zo makkelijker te studeren.

Het is een bestaand systeem dat hij aangepast en nog verbeterd heeft zei hij. Maar je hebt er een rol behangpapier voor nodig, zodat je op de achterzijde alles onder elkaar kan noteren, en het blad bovenaan kan oprollen en onderaan kan afrollen zonder dat je bladen hoeft om te slaan.

We zijn nu twee weken verder, en iedere middag is hij mij komen begroeten, en zegt hij mij drukdoende dat hij er over aan het denken is hoe hij het moet formuleren. Hij heeft mij ondertussen ook al twee titels gegeven van pocket boekjes “Het in kaart brengen van leerstof” en “Het systematiseren van leerstof”. Ze zijn zeker al twintig jaar oud, maar ze zijn zeer interessant om te lezen zegt hij. Ik heb er al zitten op Googlen, ook op de uitgeverij “aula/spectrum”, en ben zaterdag bij ‘De Slegte” binnen gesprongen, maar nergens is er iets over te vinden. Gisteren heb ik hem een rol behangpapier meegebracht, want hij was alsmaar bezig dat hij er nog ergens om moest in de stad.

Vandaag heb ik hem niet gezien. Is hij nu drukdoende zijn systeem aan’t uitwerken op de rol behang, of laat hij het helemaal afweten?

Ik ben benieuwd hoe het met mijn Willy is.

Ik krijg twijfels over mijn Willy!

 

Grtjs,

midnight sun.

09:06 Gepost door Midnight Sun | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

mindmappen google eens op mindmappen.
Dat kun je doen op een rol behangpapier maar ook op je pc :-)

Gepost door: Rita | 05-10-05

re: mindmappen Hey Rita!

Bedankt voor je nuttige tip! ik ga er zeker eens grondig op zoeken.
Pas jij dit snellezen en leren ook toe?
Ik vraag me af of je het ook kan toepassen bij gewone romans, geen cursus dus? En ook of je belangrijke informatie, zoals iets dat gesuggereerd wordt niet verkeerd leest, en als waarheid aanziet?

Grtjs,
midnight sun.

Gepost door: midnight sun | 05-10-05

. Gosh, veel vragen ineens :-)
Ik lees altijd diagonaal, pas als het me echt interesseert, ga ik grondiger lezen. En ja, ik lees behoorlijk snel.
Ik denk dat je dat mindmappen bij alles kunt toepassen, je zal het wel vinden.

Gepost door: Rita | 05-10-05

leren Ik ben eerder een al doende lerende, theorie is niet aan mij besteed en gebruiksaanwijzingen lees ik enkel als ik er echt niet aan uit kan :-)

Gepost door: Rita | 05-10-05

Jouw blog? Heb jij een blog Rita?

Gepost door: midnight sun | 06-10-05

. Yep :-)
http://window.skynetblogs.be/

Gepost door: Rita | 06-10-05

Snellezen Beste Rita,

Dat snellezen laat mij niet los. Al wat ik er over terug vind zijn sites waar je je kan inschrijven voor een driedaagse, redelijk dure cursus. Heb jij dit dan op deze manier geleerd, of bestaat er ondanks het geen ze beweren, dat je het niet op jezelf kan leren, toch een soort van zelfstudie hiervoor?

Grtjs,
midnight sun.

Gepost door: midnight sun | 10-10-05

snellezen Geen cursus, ging gewoon vanzelf. Ik wist niet dat dat speciaal was tot ik erover las. (ik vind het nog steeds gewoon hoor :-)
't Heeft er ook mee te maken dat ik niet woord voor woord zie, maar heel de lijn.

Gepost door: Rita | 10-10-05

De commentaren zijn gesloten.