17-10-05

Schrijffouten

Heb je dit ook soms, dat je een tekst aan het schrijven bent, en je twijfelt over de schrijfwijze van een woord? Over sommige woorden twijfel ik al mijn hele leven lang, en zal ik het vermoedelijk nooit leren. Het is zelfs zo dat ik soms een compleet andere zin bouw met dezelfde betekenis, om toch maar het gebruik van dat ene woord te omzeilen.

Ook kan het soms zijn dat ik een tekst schrijf, en hem drie tot vier keer aandachtig herlees, om er zeker van te zijn dat ik geen schrijffouten gemaakt heb, en als ik dan twee dagen later die tekst opnieuw lees valt er mij toch nog een kanjer van een fout op, bijvoorbeeld in een bepaald woord een letter vergeten.

Nu heb ik daar een eenvoudig trucje op gevonden. De teksten op deze blog, of teksten die ik soms post op een forum, schrijf ik eerst altijd in een “Word document”. Automatisch worden de woorden die niet juist gespeld zijn, waar er een letter in ontbreekt of er iets mis mee is in het rood onderlijnd. Als je dan even rechts klikt in het woord, krijg je een lijstje met suggesties waaruit je kan kiezen. Let wel op! Controle op vervoegingen werkt niet altijd, omdat dit systeem elke juiste schrijfwijze van een woord aanvaardt, en geen rekening houdt met de zinsbouw.

 

Als je tekst af is, zoals hier nu, “selecteer” ik hem, “kopieer” hem, en ga ik hem “plakken” waar hij moet komen.

 

Wie niet sterk is moet… of nee, wie niet slim is…

 

Grtjs,

midnight sun.

14:08 Gepost door Midnight Sun | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

dat heb ik ook ja en soms komt hier een corrector op de blog je het leven een beetje zuur maken, maar niks van aantrekken, iedereen schrijft wel eens fouten :-)

Gepost door: liese | 17-10-05

De commentaren zijn gesloten.